SentryGlass

SentryGlass – o sticlă de cinci ori mai sigură decât cea obişnuită.

Dacă vreţi să conferiţi proiectului de casă pe care îl aveţi în vedere un aspect inedit, aţi putea discuta cu arhitectul cu care lucraţi şi despre oportunitatea folosirii unui material cum este SentryGlass. Acesta s-ar putea dovedi foarte convenabil pentru realizarea scărilor interioare sau chiar a unor pereţi despărţitori interiori care ar putea da o notă de inedit şi rafinament interiorului locuinţei dumneavoastră. 

SentryGlass este un material produs de compania DuPont, aceeaşi companie care produce şi corianul, un alt material apreciat pentru durabilitatea sa şi proprietăţile inedite care îl fac să fie extrem de adaptabil unor proiecte dintre cele mai diverse. Propunându-şi parcă acelaşi ţel şi în cazul SentryGlass, cei de la DuPont au reuşit să scoată pe piaţă o stică a cărei rezistenţă sporită o face să fie disponibilă pentru întrebuinţări dintre cele mai diverse.

SentryGlass este obţinută prin laminarea unui strat protector între două straturi de sticlă obişnuită. Folia protectoare este cea care conferă rezistenţă materialului. Dincolo însă de proprietăţile mecanice pe care folosirea acestui strat protector le implică, nu poate fi ignorat nici faptul că el poate cântări greu în determinarea caracteristicilor estetice ale materialului. Folia laminată poate fi colorată sau chiar imprimată cu text, imagini sau modelele cerute oferind astfel o mare deschidere deopotrivă arhitecţilor şi specialiştilor în design interior care, folosind-o, pot obţine rezultate spectaculoase în proiectele lor.

Producătorii recomandă folosirea SentryGlass, garantând gradul ridicat de securizare al materialului, pentru zone de trafic intens, pentru pasarele, scări şi chiar pentru faţade. Ei asigură că folia intermediară dintre cele două straturi de sticlă nu permite, în cazul spargerii sticlei, desprinderea cioburilor. Acesta este, de altfel, şi unul dintre considerentele în baza căruia materialul este recomandat ca oferind o siguranţă sporită în caz de cutremur.   

Prin SentryGlass, compania DuPont a adus pe piaţă încă un material modern, inovator şi extrem de versatil care poate suscita imaginaţia arhitecţilor, a potenţialilor clienţi şi, nu în ultimul rând, care le poate pune la dispoziţie, celor interesaţi, soluţii uşoare de rezolvare a unor detalii de design interior sau exterior, fără a sacrifica exigenţele de siguranţă şi rezistenţă ale proiectelor.